Vallensbæk Agility Sport og Hoopers

Om klubben

VAS er en lokalafdeling under Border Collie Klubben, dannet i januar 2007. Indtil da blev der trænet forskellige steder i Storkøbenhavn i Border Collie Klubbens regi, men det var ret problematisk ikke at have et fast træningssted fra år til år. Vi har fået en fantastisk modtagelse i Vallensbæk Kommune/Vallensbæk Idrætscenter og har meldt os ind i VI39, som er en paraplyorganisation for de fleste idrætsforeninger i Vallensbæk Kommune og samtidig er medlem er DGI via vores medlemskab hos VI39.

Vi fik lovning på at træne på Cirkusgrunden overfor Vallensbæk Idrætscenter, den skulle dog lige planeres en smule først. Det projekt gik uheldigvis lidt i vasken, da jorden blev lagt i forkert rækkefølge, så stabilgruset kom øverst og muldjorden nederst. Derefter slog det omskiftelige danske vejr til og ødelagde først det fremspirende græs ved en lang tørkeperiode. Der blev sået igen og så druknede eftersommeren - og græsset - i regn. Først i 2009 lykkedes det at etablere fast træning på Cirkusgrunden, i mellemtiden har vi ret luksuriøst trænet på Jordbanen ved Vallensbæk Skole, hvor der er tilhørende lysanlæg. I vinterperioden trænes der indendørs i diverse agilityhaller med kunstgræs eller gummibelægning.

Da vores standhaftige panserbus ikke kunne synes mere uden at udgiften var ALT for stor har vi valgt at sælge den. Kommunnen vil desværre ikke have at vi har en container stående på Cirkusgrunden, så fra foråret 2019 træner vi midlertidigt i Greve.
Adressen er Greve Main 10, 2670 Greve. Men desværre gik det ikke her, da firmaet, hvor vi trænede skulle udbygge, så den store græsareal forsvandt.

Men fra foråret 2020 fik vi stillet et træskur/hus til rådighed. Det kunne stå mellem træerne på Cirkusgrunden. Vi har valgt at male det grønt, så det falder ind sammen med grantræerne. Så midt i Corona-tiden, fik det malet, indrette og flytte alle forhindringer fra Greve til Vallensbæk.

Vi tilbyder agilitytræning for hovedsagelig store hunde (over 43 cm i mankehøjde), men har typisk også hold for mellemhunde, der også omfatter de lidt ældre store hunde, der ikke længere kan springe så højt.

Det meste af vores træning er målrettet konkurrencetræning.

Pladserne på de forskellige hold går først og fremmeste til border collier, da vi er en lokalafdeling under Border Collie Klubben. Hvis der stadig skulle være ledige pladser, kan andre hunde komme ind.

I forbindelse med klubbens pre-school, kan der godt deltage små og mellem hunde, men der kan ikke efterfølgende forventes hold for små hunde. Mellemhunde kan, hvis der er plads, få en plads på et begynderhold.

Foråret 2019, bliver der også undervist i Rally. Dette foregår hos Heidi E. Hundesport, v. Heidi Espersen. Der bliver undervist udendørs fra ca. maj til september om onsdagen - se mere her.

Foråret 2020, bliver der nu også undervist i Hoopers - se mere her

Træningsplads (Vallensbæk)